*** Σας καλωσορίζουμε στο ηλεκτρονικό περιοδικό της PRsolutions ! *** PRsolutions : Demo Business Project *** Συνήγορος | Non Profit Helpdesk | Crisis Communication 4 u / on Facebook *** " Hospitality " : Το project της PRsolutions για την επικοινωνιακή βελτίωση του ξενοδοχειακού προϊόντος ! ***

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Manpower: Συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά εργασίας / ( Ημερησία )

Pin It

Συγκρατημένα αναμένεται να κινηθούν κατά το Α΄ Τρίμηνο του 2010 οι Έλληνες εργοδότες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας για τις Προοπτικές Απασχόλησης που ανακοίνωσε σήμερα η Manpower. Ωστόσο, αν και οι ευκαιρίες εργασίας θα είναι μειωμένες για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους, ο δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης διαμορφώνεται στο +1%, γυρνώντας σε θετικά πρόσημα μετά από τρία συνεχόμενα τρίμηνα. Τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας της Μanpower για τις Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα προέκυψαν από συνεντεύξεις σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 751 Ελλήνων εργοδοτών.

Οι εκτιμήσεις των Ελλήνων εργοδοτών σχετικά με τις προοπτικές προσλήψεων κατά το επόμενο τρίμηνο ποικίλουν, καθώς το 14% δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις, το 13% ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε απολύσεις και το 71% αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή στον αριθμό των ατόμων που απασχολεί. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, το ισοζύγιο της απασχόλησης βελτιώνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα (+1%), ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους ο δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης καταγράφει πτώση της τάξεως των δύο ποσοστιαίων μονάδων (-2%). Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης προκύπτουν όταν από το ποσοστό των εργοδοτών που αναμένουν αύξηση της απασχόλησης αφαιρεθεί το ποσοστό των εργοδοτών που περιμένουν μείωση της απασχόλησης στην περιοχή ευθύνης τους, κατά το ερχόμενο τρίμηνο.

«Επιφυλακτικότητα: αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει περισσότερο στην ελληνική αγορά εργασίας, καθώς χαρακτηρίζει με τον καλύτερο τρόπο τη στάση των εργοδοτών απέναντι σε προσλήψεις και απολύσεις. Ακόμη και για τις εταιρείες που προχωρούν σε αλλαγές, οι αλλαγές αυτές θα είναι συγκρατημένες και μετριοπαθείς. Αυτό συμβαίνει γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις οι δύσκολες αποφάσεις που ήταν απαραίτητες για την ευθυγράμμιση της εταιρικής στρατηγικής και της επιχειρηματικής λειτουργίας με τα νέα δεδομένα μίας αγοράς σε κρίση έχουν ήδη ληφθεί και εφαρμοστεί, μέσα στο 2009», σχολίασε η Δρ Βενετία Κουσία, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Manpower στην Ελλάδα. «Η ελαφρά ανοδική τάση του δείκτη της απασχόλησης, η οποία ξεκίνησε το προηγούμενο τρίμηνο συνεχίζεται. Παρόλα αυτά, η φύση και η δυναμική της αγοράς εργασίας δεν αφήνουν περιθώρια υπέρμετρης αισιοδοξίας. Η επιστροφή της αγοράς εργασίας στο επίπεδο που βρισκόταν πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης θα καθυστερήσει, μέχρις ότου οι εργοδότες να διαπιστώσουν ότι ανακάμπτει η ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν», συμπλήρωσε η Δρ Κουσία.
 
Tricks and Tips